Konference

"Fra krænkende handlinger til godt kollegaskab"

Konference d. 3. okt. 2024 i Nyborg om forebyggelse af krænkende handlinger inden for hotel og restauration.

Hvor ofte møder ansatte inden for hotel og restauration uønsket seksuel opmærksomhed? Hvad rører sig blandt de unge i branchen? Og hvad kan der gøres for at styrke forebyggelsen og håndteringen af krænkende handlinger i praksis?

Dét - og meget mere - kan du høre om på konferencen d. 3. oktober, hvor vi har inviteret en række spændende forskere og eksperter til at sætte skarpt på forebyggelsen af krænkende handlinger i hotel- og restaurationsbranchen.

Vi forventer mange tilmeldinger, så tilmeld dig allerede i dag, hvis I vil sikre på at få plads ved konferencen. Du kan tilmelde dig via formularen neden på siden her.

Konferencier:

  • Cecilie Beck, journalist og studievært.

Oplægsholdere:

  • Johnny Dyreborg, seniorforsker, NFA
  • Jesper Kristensen, seniorforsker, NFA
  • Liv Startheim, arbejds- og organisationspsykolog
  • Emilia van Hauen, kultursociolog
     

Program

Kl. 9.00
Registrering, Morgenkaffe og brød
Besøg udvalget BFA Service - Turismes stand med materialer
Kl. 9.45
Åbning af konference 
ved journalist Cecilie Beck og BFA Service - Turismes 
Kl. 10.10 Uønsket seksuelt opmærksomhed og chikane i hotel- og restaurationsbranchen
 
Fakta - hvordan står det til i vores branche?
Oplægsholder: Johnny Dyreborg, seniorforsker, NFA
Kl. 11.00
Stræk ben - pause
Kl. 11.10 
Fra krænkende handlinger til godt kollegaskab
- forskning i arbejdsmiljøkultur
Hør om mekanismerne bag krænkende handlinger, og hvordan man på en arbejdsplads kan arbejde med sin arbejdspladskultur med det konkrete mål at mindske forekomsten af krænkende handlinger og styrke det gode kollegaskab.
Oplægsholder: Jesper Kristiensen, seniorforsker, NFA
Kl. 12.00
Frokost 
Kl. 13.15
Metoder og værktøjer til forebyggelse af seksuel chikane på arbejdspladsen
Oplægsholder: Liv Starheim, arbejds- og organisationspsykolog
Kl. 14.20   Eftermiddagsbuffet 
Besøg udvalget BFA Service - Turismes stand med materialer
Kl. 14.40   Forståelse af unge - og deres tilknytning i branchen
    Hvad angår tidens trends og sociale tendenser i samfundet.
Oplægsholder: Emilie van Hauen, kultursociolog og foredragsholder
Kl. 15.40   Afrunding og tak for i dag

Tilmeld dig her

Det er gratis at deltage. Vær dog opmærksom på, at tilmelding er forpligtende, og at vi ved udeblivelse forbeholder os ret til at fakturere dig kr. 500. 


Personerne

Cecilie Beck

Cecilie Beck er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997.

Hun har tidligere været ansat hos DR, hvor hun bl.a. har været med til at lave DR1-programmerne Søndagsmagasinet og Rapporten samt DR2-programmet Indefra og DR2-nyhedsudsendelsen Deadline, og hos TV2, hvor hun bl.a. har været vært for TV2 Nyhederne. magasinprogrammet Dags Dato og sundhedsprogrammet Praxis. 

Emilie van Hauen

Emilia van Hauen er en dansk kultursociolog, HD, foredragsholder, trendrådgiver og livsstilskommentator med egen virksomhed. Hun fungerer endvidere som kommentator i tv, aviser og ugeblade. Emilia van Hauen er uddannet cand.scient. soc. fra Københavns Universitet og har en HD og IAA.

Emilia van Hauen er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og citerede kultursociologer, hvad angår tidens trends og sociale tendenser i samfundet. Emilia formidler professionelt og humoristisk sine særdeles aktuelle foredrag på en entusiastisk og befriende måde, samtidig med hun involverer sine deltagere i dialogen og den efterfølgende debat. Det er uhøjtideligt, troværdigt og tankevækkende. Hendes specialer er diversitet, unge, køn og moderne fællesskaber.

Liv Starheim

Liv Starheim er arbejds- og organisationspsykolog, specialist ogpPh.d og har spidskompetencer inden for alle områder af det psykiske arbejdsmiljø.

Siden 1993 har Liv beskæftiget sig med psykisk arbejdsmiljø. Hun rådgiver både private og offentlige virksomheder om emner lige fra håndtering og forebyggelse af stress til vanskelige og konfliktfyldte områder på arbejdspladser som mobning, chikane, konflikter og dårligt samarbejde.

Jesper Kristensen

Jesper Kristensen er cand.scient og ph.d. og ansat som seinorforsker ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Jesper Kristensen interesserer sig i sin forskning for bl.a. arbejdsrelaterede mentale helbredsproblemer, risikofaktorer for arbejdsrelateret stress, psykofysiologiske målinger af stress og arbejdspladsbaserede forebyggelsesindsatser.

Johnny Dyreborg

Johnny Dyreborg er cand.techn.soc. og ph.d. og ansat som seniorforsker ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), hvor han bl.a. har forsket i hvorfor nogle grupper på arbejdsmarkedet, såsom unge, er mere udsatte for arbejdsulykker, hvad der virker i forebyggelsen af arbejdsulykker, hvordan virksomhedernes systematiske og konkrete arbejdsmiljøindsats kan forbedre sikkerheden på arbejdspladsen, og hvordan ny viden om arbejdsmiljøet bedst muligt kan overføres til arbejdspladserne.