Emne
gastronomuddannelser
Materiale til undervisning i arbejdsmiljø for kommende gastronomer. Film, branchevejledninger, inspirationsmateriale mm om best practice for fysisk og psykisk arbejdsmiljø i gastronomibranchen.
Materialer
- frisøruddannelsen
- gastronomuddannelser
- tjeneruddannelsen
- receptionistuddannelsen
- uddannelsen til serviceassistent
- uddannelsen til sikkerhedsvagt
- dyrepasseruddannelsen
- uddannelsen til ejendomsservicetekniker
Aktuelt
-
Konference | 2024
Forebyggelse af krænkende handlinger
Sammendrag og slides fra konferencen i Nyborg d. 3. okt. 2024.
Læs mereLæs mere -
Kampagne | 2023
Kom godt fra start på ungmedjob.dk
Tag hånd om de unges arbejdsmiljø. Information til arbejdsgivere, undervisere, forældre og unge.
Læs mereLæs mere
Temaer
-
Tema | 2018
Stor arbejdsmængde og tidspres
Værktøjer og metoder til at forebygge problemer med stor arbejdsmængde og tidspres.
Læs mereLæs mere -
Tema
Håndter konflikterne
Selvom om vi kunne ønske det anderledes, så er konflikterne der - enten vores egne eller andres. Lær at håndtere dem og at forebygge, at de opstår og udvikler sig.
Læs mereLæs mere
Branchevejledninger
-
Branchevejledning | 2018
Unge under 18 år i Hotel og Restaurationsbranchen
Hvad må unge ansatte, og hvad må de ikke? Og hvad skal du som arbejdsgiver være særligt opmærksom på?
Læs mereHent PDF -
Branchevejledning | 2009
Elevtrivsel
Vejledning om god oplæring i gastronom- og tjenerfaget
Læs mereHent PDF -
Branchevejledning | 2002
Psykisk arbejdsmiljø fra A - Å
Håndbog med forslag til metoder og en ordbog over det psykiske arbejdsmiljø - fra alenearbejde til årssagssammenhænge.
Læs mereHent PDF
Gode råd og instruktionsmateriale
-
Cases | 2023
HOTEL OG RESTAURATION
Materialer om arbejdsmiljlø til hotel og restauration.
Læs mereHent PDF -
Pjece | 2019
Luftforurening i restaurationskøkkener
Viden om luftforurening og arbejdsmiljø i køkkener. Ideer tilreduktion via tekniske løsninger og mindre adfærdsændringer.
Læs mereHent PDF -
Inspirationsmateriale | 2019
om støj- og akustikregulering i køkkener
Formålet med dette katalog er at inspirere til at reducere støj i køkkener og derved forebygge høreskader og ulykker. Samtidig fremmes kommunikation og samarbejde og dermed kvalitet og produktivitet.
Læs mereHent PDF -
Postkort | 2018
Vittighedstegning om vold og trusler
Tegning med rim om, hvad der kan ske, hvis man ikke har lært at håndtere vold og trusler. Til fri afbenyttelse.
Læs mereHent PDF -
Inspirationsmateriale | 2009
Bedre arbejdsmiljø for køkkenmedarbejdere
10 gode råd på dansk og engelsk til køkkenmedarbejdere med anden sproglig baggrund end dansk.
Læs mereHent PDF -
Pjece
Skru op for arbejdsmiljøet
Gode råd om arbejdsstillinger og tunge løft ved køkkenarbejde.
Læs mereHent PDF
Instruktionsfilm
-
Film | 2019
Forebyg skæreulykker i køkkenet
De fleste skader i køkkener er snitsår, som opstår, når man bruger eller rengør udstyret.
Læs mereLæs mere -
Film | 2019
Forebyg faldulykker i køkkenet
Snublen, fald og glidninger er den hyppigste årsag til ulykker i hotel- og restaurationsbranchen.
Læs mereLæs mere -
Film | 2019
Fald- og skæreulykker i køkkener
Snublen, fald og glidninger er den hyppigste årsag til ulykker i hotel- og restaurationsbranchen.
Læs mereLæs mere -
Film | 2018
“Bare en kompliment” - Snerperi eller sexchikane?
Film og diskussionsmateriale om grænserne for komplimenter på arbejdspladsen.
Læs mereLæs mere -
Film | 2017
Videohilsen ender i tragisk ulykke
2.700 nyansatte unge kommer hvert år til skade på jobbet. Kampagnefilmspot om, hvor galt det kan gå.
Læs mereLæs mere -
Dialogmateriale
Forebyggelse af muskel- og skeletbesvær
Film og dialogoplæg om forebyggelse i hotel, restaurations og campingbranchen
Læs mereLæs mere