Tema

På med handsken

Skal du bruge handsker til dagligt? Guide til brug og valg af handsker

Du skal bruge handsker, hvis du arbejder med fx vand, kemikalier eller fødevarer. Huden en nemlig slet ikke skabt til alt det, du udsætter den for til daglig.

Er du kok, rengøringsassistent, frisør eller ejendomsfunktionær? Eller arbejder du med nogle af de følgende ting til daglig?

  • Vand.
  • Sæbe.
  • Farvestoffer.
  • Kemikalier.
  • Fødevarer.
  • Smittefarlige ting (bakterier, svampesporer mv.).

Så skal du bruge handsker på arbejde. Huden en nemlig slet ikke skabt til alt det, du udsætter den for til daglig.

Det bedste for huden er selvfølgelig helt at undgå arbejdssituationer, der kræver brug af handsker. Huden ånder dårligt i en handske, og selv med bomuldshandsker inde under, samler handsker fugt. Det må dog ikke forlede dig til at tage dumme chancer, når du arbejder med kemikalier som f.eks. rengøringsmidler eller hårfarver.

Alene vand kræver brug af handsker. Vand vasker fedtet ud af huden, og bliver dine hænder ofte våde, kan du få tørre hænder, eksem og udslæt, og i værste fald kronisk eksem med smertefulde, væskende sår og sprækker i huden, der forhindrer en normal tilværelse, måske endda et job.

Med sæbe, farvestoffer, kemikalier, safter fra madvarer og smittefarlige ting er risikoen for at få kronisk eksem selvfølgelig blot større. Der er derfor god grund til, at du skal bruge handsker på arbejde.

Men hvilke handsker skal du bruge? Og hvordan bruger du dem rigtigt?