Emne
Skæreulykker
Materialer
- Alle brancher
- Hotel
- Restauration, Caféer og køkken
- Politi
- Forsvar
- Kriminalforsorgen
- Vagter
- Rengøring og vinduespolering
- Ejendomsservice
- Frisører og kosmetikere
- Bedemænd og krematorier
- Bowlingcentre
- Dyreparker og akvarier
- Forlystelsesparker og festudlejning
- Idræts- og sportsanlæg og skøjtehaller
- Kasinoer
- Kulturinstitutioner og museer
- Musikere, dansere, artister mv.
- Natklubber
- Skorstensfejere
- Tandteknikere
- Teater, filmproduktion og biografer
- Vaskerier og renserier
Branchevejledninger
-
Branchevejledning | 2024
Arbejdsmiljøhåndbog til ejendomsserviceområdet
Om alt lige fra planlægning og organisering af arbejdsmiljøarbejdet til tunge løft, håndtering af farlige maskiner og psykisk arbejdsmiljø.
Læs mereLæs mere -
Branchevejledning | 2024
Arbejdsmiljøhåndbog for idræts- og sportsanlæg
Risici, regler og forslag til gode løsninger på typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen.
Læs mereHent PDF -
Branchevejledning | 2020
Arbejdsmiljøhåndbog for dyrepassere
Ny opdateret udgave af Dyrepasser Håndbogen om arbejdsmiljøforholdene i zoologiske haver, dyreparker og forsøgslaboratorier.
Læs mereHent PDF
Gode råd og instruktionsmateriale
-
Plakat | 2019
Miniplakat om maskinsikkerhed
10 gode råd i billeder om maskinsikkerhed. Print ud og hæng op på arbejdspladsen.
Læs mereHent PDF -
Pjece | 2019
Gode råd om maskinsikkerhed
Maskiner kan være farlige, hvis de ikke er tilstrækkeligt sikrede eller bruges forkert. Hurtigt overblik for arbejdspladser, hvor der bruges maskiner.
Læs mereHent PDF -
Postkort | 2018
Vittighedstegning om sikkerhedsbeklædning
Tegning med rim om, hvad der kan ske, hvis man ikke bruger nødvendig sikkerhedsbeklædning. Til fri afbenyttelse.
Læs mereHent PDF
Instruktionsfilm
-
Film | 2019
Forebyg skæreulykker i køkkenet
De fleste skader i køkkener er snitsår, som opstår, når man bruger eller rengør udstyret.
Læs mereLæs mere -
Film | 2018
Hvorfor? hvorfor? hvorfor? - ulykker og nærved-ulykker
En ulykke eller en nærved-ulykke på arbejdet skyldes ofte flere lag af samspillende faktorer. Film og dialogmateriale.
Læs mereLæs mere -
Film
Forebyggelse af ulykker i køkkenet
4 korte instruktionsfilm om arbejde i køkkenet, fald på glatte gulve, faldskader og skæreskader.
Læs mereLæs mere
Faktaark
-
Faktaark | 2012
Fakta om skærende udstyr og knive
Pålægs-, kødhakke- og røremaskiner samt knive er udstyr, der hele tiden bruges i professionelle køkkener.Læs mereLæs mere -
Faktaark
om maskiner - Hotel og Restauration
Indenfor hotel- og restaurationsbranchen er det især køkken- og rengøringsmaskiner, der skal være fokus på.
Læs mereLæs mere -
Faktaark
om maskiner - Kultur og Idræt
Anvendelse af maskiner skal ske på en sikkerheds- og sundhedsmæssig fuldt forsvarlig måde.
Læs mereLæs mere -
Faktaark
om maskiner - Ejendomsservice og Forsyning
Anvendelse af maskiner skal ske på en sikkerheds- og sundhedsmæssig fuldt forsvarlig måde.
Læs mereLæs mere -
Faktaark
om maskiner - Rengøring og Vaskeri/Renseri
Indenfor rengøringsbranchen er det især maskiner til gulvvask, der udgør fare for tilskadekomst.
Læs mereLæs mere