LÆS PÅ ENGELSK
Information, links og materialer til håndtering og forebyggelse af smitte med COVID-19 i hotel- og restaurationsbranchen.
LÆS PÅ ENGELSK
Information, links og materialer til håndtering og forebyggelse af smitte med COVID-19 i hotel- og restaurationsbranchen.
Hvad gælder i øjeblikket?
- Få hurtigt overblik over myndighedens aktuelle regler og anbefalinger for de enkelte brancher.
Mulighed for frivilligt at fastsætte restriktioner
- Læs om mulighederne for at stille krav om for eksempel coronapas og vaccination, hvor det ikke er et krav fra myndighederne.
Sundhedsstyrelsens generelle råd
Følg Sundhedsstyrelsens generelle råd om forebyggelse af COVID-19, som også gælder på virksomheder:
- Bliv vaccineret
- Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
- Hold afstand
- Luft ud og skabe gennemtræk
- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
- Gør rent, særligt overflader som mange rører ved.
Se de gældende regler for coronapas.
Coronapas - info til virksomhederne
- Hvor skal der vises coronapas? Hvem skal vise coronapas? Hvordan tjekkes coronapasset? Det kan du læse mere om her.
Forebyggelse af COVID-19 kræver særligt fokus på hygiejne og rengøring. Sæt procedurerne for hygiejne og rengøring på arbejdet i system og instruér medarbejderne. Til instruktion kan du bl.a. bruge materialerne her:
Bedst mulige håndhygiejne?
- Temaside om håndhygiejne baseret på de samme retningslinjer, som bruges i sundhedssektoren.
Gode råd til ekstra hygiejnetiltag COVID-19
- Faktaark til brug for instruktion målrettet medarbejdere, der normalt ikke gør rent på arbejdet.
Branchevejledning: Smitte og risiko for smittespredning ved rengøring
- Branchevejledning om forebyggelse af smitte ved rengøring.
Nogle tiltag kan give anledning til misforståelser og konflikter, og det er derfor vigtigt at have fokus på, hvordan reglerne og anbefalingerne kan kommunikeres videre.
Konflikthåndtering i hotel- og restaurationsbranchen
- Pjece med værktøjskasse i forebyggelse og håndtering af konflikter i hotel- og restaurationsbranchen.
AMU-kursus: Hygiejne i kunde- og gæstebetjening
- Bliv fortrolig med de gældende retningslinjer og lær at formidle dem videre. Kursus i forebyggelse af smitte og brug af desinfektions- og værnemidler i mødet med gæsterne.
AMU-kursus: Sikker genåbning
- Lær at håndtere vanskelige situationer og nedtrappe konflikter, der for eksempel kan opstå ved indgange og kødannelse.
HORESTA
- SAFE TO VISIT: Vejledning til virksomheder om coronavirus.
Dansk Erhverv
- Information til virksomheder om coronavirus.
Dansk Industri
- Vejledning til virksomheder.
Lederne
- Corona - rettigheder og ledelse.
3F
- Alt om coronavirus.
HK
- Coronavirus: Få overblik her.
- Materialer målrettet gæsterne, der viser, at I følger sundhedsmyndighedernes regler og anbefalinger til forebyggelse af COVID-19.
Klistermærke - pdf
- Klistermærket kan rekvireres gennem HORESTA og Dansk Erhverv eller downloades her som pdf.
Skabelon til velkomstbrev - Word-dokument - dansk
- Lav jeres eget velkomstbrev til gæsterne. Tag udgangspunkt i skabelonen her.
Skabelon til velkomstbrev - Word-dokument - engelsk
- Lav jeres eget velkomstbrev til gæsterne. Tag udgangspunkt i skabelonen her.
Plakater fra Sundhedsstyrelsen
- Hjælp gæster og medarbejdere med at huske på myndighedernes regler og anbefalinger. Download og print Sundhedsstyrelsens velkendte plakater.
Gør god hygiejne til ren rutine
- Kampagnefilm og inspirationsmateriale med gode råd fra Sundhedsstyrelsen, der kan bruges til at sætte fokus på hygiejnen.
Download og print klistermærke til indgangen. Klistermærket kan også rekvireres gennem HORESTA og Dansk Erhverv.
- Lav jeres eget velkomstbrev til gæsterne. Tag udgangspunkt i skabelonen her.
- Lav jeres eget velkomstbrev til gæsterne. Tag udgangspunkt i skabelonen her.