Hvor går grænsen?
Forebyggelse af seksuel chikane på arbejdspladsen med film og dialogmateriale
Inden udgangen af 2020 inviterede regeringen arbejdsmarkedets parter til trepartsdrøftelser om seksuel chikane. Målet med drøftelserne, der skal finde sted i løbet af 2021, er at sikre en bedre forebyggelse af seksuel chikane og en mere konsekvent håndtering af sager om seksuel chikane.
Men hvorfor vente?
I BFA Service - Turisme stillede vi allerede skarpt på forebyggelsen af seksuel chikanen i 2018, da den første MeToo-bølge kørte. Det gjorde vi bl.a. med udviklingen og lanceringen af fire kortfilm, der sammen med ledsagende dialogmateriale kan bruges til at diskutere, hvor grænsen bør gå, og hvordan seksuel chikane bedst kan forebygges og håndteres på de enkelte arbejdspladser.
De fire film om seksuel chikane er stadig højaktuelle, og vi har derfor lanceret en kampagne på de sociale medier, der skal gøre ledere og medarbejdere inden for service og turisme opmærksomme på materialet og behovet for at diskutere, hvor grænsen skal gå.
Filmene udspiller sig i henholdsvis Forsvaret, Kriminalforsorgen, på et hotel og på en café, men kunne i princippet finde sted hvor som helst. Filmene tager udgangspunkt i fire forskellige typer situationer, som hver især kan føre til seksuel chikane, fra komplimenter og forelskelse til sjofelheder og fysisk krænkede adfærd.
Film og dialogmateriale er samlet på temasiden bfa-service.dk/sexchikane, hvor der også er link til andet relevant dialogmateriale, bl.a. fra Arbejdsmiljørådet.
Til temaside
|