Nyhedsbrev top  
 

Nyhedsbrev: Win-win-situation at forebygge overbelastninger af muskler og led

24. maj 2018

 
 

Respekt for kroppens grænser – forebyg overbelastninger af muskler og led

 

Vidste du, at faste opvarmningsøvelser mindsker risikoen for overbelastning og skader i forbindelse med tunge løft og statisk arbejde?

 

Forebyggelse af overbelastninger er en nødvendighed på arbejdspladsen og i arbejdslivet. Slid på muskler og led opstår som regel langsomt over længere tid, og smerter i muskler og led, det såkaldte muskel- skeletbesvær, er en af de hyppigste årsager til, at vi må forlade arbejdsmarkedet i utide og må gå på førtidspension.

 

Men der skal ikke nødvendigvis så meget til. Ved at lave små ændringer som en anden indretning, eller ved brug af tekniske hjælpemidler (musik, farver mv.) i arbejdsdagen kan medarbejderne få et lille skub i den rigtige retning til at træffe bedre valg, uden de selv tænker over det.

 

Uanset om det er små forandringer eller store og omkostningsfulde tiltag, der skal til for at forebygge overbelastninger og muskel-skeletbesvær, er indsatsen meget værd; ikke alene for medarbejderne, men også for virksomheden. Forskning viser, at for hver en krone en dansk virksomhed bruger på sit arbejdsmiljø, får den to kroner tilbage i form af øget motivation, mindre sygefravær og højere produktivitet.

 

Læs om, hvordan I kan forebygge overbelastninger og respektere kroppens grænser på jeres arbejdsplads i vores tema ”Respekt for kroppens grænser”.

 

Se temaet på:

https://bfa-service.dk/msb

 

 

God fornøjelse!

 

 

Med venlig hilsen,

BFA Service - Turisme

 

 

 

Følger du os på facebook eller LinkedIn?

 

Her er der bl.a. mulighed for at stille spørgsmål til kolleger fra andre arbejdspladser og specialister i arbejdsmiljø og udveksle erfaringer og viden om forebyggelse.

 

Facebook:

Besøg vores Facebook her.

 

Linkedin:

Besøg vores Linkedin her.