Film

Når psyken skal hele

5 undervisningsvideoer om forebyggelse af PTSD

På siden her finder du 5 undervisningsvideoer og links til materiale, som sætter fokus på, hvordan I kan forebygge og håndtere PTSD, når en medarbejder eller kollega oplever noget voldsomt og uventet.

De 5 videoer er produceret i samarbejde med og på tværs af politi, forsvar, vagter og kriminalforsorgen, brancher hvor ansatte har en forhøjet risiko for at komme ud for voldsomme og livstruende hændelser.

Med hjælp fra eksperter og ny viden fra forskning på området giver videoerne konkrete råd og inputs til arbejdspladserne, de personer, der har risiko for at udvikle PTSD, deres ledere og deres kollegaer. 

I videoerne medvirker bl.a. psykolog Ulrik Thomsen fra Forsvarets Veterancenter, forsker og sociolog Britt Østergaard Larsen fra VIVE og psykolog Malaika Thomsen fra Rigspolitiets psykologtjeneste.


Hvad er PTSD?


Gode råd til arbejdspladsen


Gode råd til medarbejderne


PTSD tæt på livet - en soldats beretning


PTSD tæt på livet - en fængselsbetjents beretning

Video

 • Vold og trusler

  Vold og trusler

  Seks videoforedrag om forebyggelse og håndtering af vold, trusler og digital chikane. Forstå de mekanismer, der er i spil ved vold og trusler på arbejdspladsen, og bliv bedre til at forebygge og håndtere vold og trusler i praksis.

Artikel

 • Psykologisk debriefing

  Psykologisk debriefing

  Hvorfor er det vigtigt at få talt om voldsomme hændelser? Og hvad kan der ske, hvis de voldsomme indtryk ikke bliver tilstrækkeligt bearbejdet i hjernen? Om brugen af psykologisk debriefing i politiet.

Pjecer

 • Forebyggelse af PTSD

  Forebyggelse af PTSD

  Viden, værktøjer og gode råd om forebyggelse af PTSD til ledelse, arbejdsmiljøorganisation og medarbejdere. 

 • Arbejdsmiljøhåndbog for vagter

  Arbejdsmiljøhåndbog for vagter

  Arbejdsmiljøhåndbogen handler om at forebygge psykiske og fysiske skader hos ansatte og ledere. De væsentligste arbejdsmiljøpåvirkninger gennemgås, og der gives forslag til gode løsninger.