Tema

Rengøring i topklasse

er lig med et godt arbejdsmiljø og kvalitet

Et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø er en vigtig brik til, at virksomhederne og kommunernes ledere og medarbejdere kan løse kerneopgaven optimalt.

Her på denne temaside finder du en række konkrete værktøjer, vejledninger og inspirationsmateriale som kan hjælpe og inspirere dig at sikre gode arbejdsforhold på jeres arbejdsplads, uanset om du er arbejdsgiver, leder, tilbudsgiver, leverandør, eller udbyder af rengøringsopgaver.

SBA -Servicebranchens Arbejdsgiverforening

"Der er en grænse for alt – også for prisen på kvalitetsrengøring. I dag afgøres næsten 4 ud af 10 udbud om serviceopgaver alene på pris. Det er 4 for mange. I SBA går vi ikke på kompromis med anstændigheden. Hos os skal alle medlemmer opfylde en række klare betingelser for at være en del af SBA. Hos vores medlemmer bliver ansatte behandlet respektfuldt og uddannet løbende, og en af betingelserne er et ordentligt arbejdsmiljø. Vi ved, at et godt arbejdsmiljø skaber mindre sygefravær, lavere medarbejderomsætning, øget arbejdsglæde, øgte motivation og produktivitet – og dermed skabes også grundlag for at kunne levere kvalitetsrengøring i topklasse."

Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg

"Det pres, som den enkelte medarbejder kan opleve i hverdagen, er noget, vi arbejder med – og skal arbejde med – at håndtere. Det handler naturligvis i høj grad om god ledelse – ledelse, der kan sætte rammer og håndtere dialog. Men det handler fx også om godt kollegaskab og om, at ledelsen og medarbejderne arbejder med at sætte mål for arbejdet. Og det handler om, at man arbejder med at bruge fagligheden til at sætte rammer og grænser for arbejdet."