Coronatilsyn på restauranter
Arbedjstilsynet har meddelt, at de fra ultimo oktober indfører målrettet coronatilsyn på restauranter.
Formålet med det målrettede coronatilsyn er at føre tilsyn med den generelle smitteforebyggelse i restauranten og vejlede om de nye krav og anbefalinger, særligt til vandrende arbejdskraft. Her er hvad de bl.a. vil tjekke op på.
Krav om testcertifikat
Arbejdstagere, der rejser ind i Danmark fra et højrisikoland, skal kunne fremvise en negativ COVID-19 test.
Vigtige anbefalinger
Derudover gælder en række vigtige anbefalinger, som kan være med til at begrænse smitterisikoen:
-
Sørge for at medarbejdere bruger mundbind ved samtransport
-
Sætte fokus på boligforholdene ved deleboliger
-
Organisere arbejdet i mindre "familiegrupper"
-
Opdatere kontaktinformationer i RUT-registret
-
Opfordre til at bruge app'en "Smitte|stop"
-
Opfordre til at bruge de kommunale selvisolationspladser
-
Få en mobil testenhed ud på arbejdspladsen
-
Informere på relevante sprog
Læs mere om krav og anbefalinger vedrørende arbejdskraft her.
Tilsyn med den generelle smitteforebyggelse
I forbindelse med den generelle smitteforebyggelse vil tilsynet især fokusere på de seks forhold, der typisk kan give udfordringer på restauranter:
-
Brug af mundbind eller visir
-
Antal gæster per kvadratmeter
-
Afstand mellem gæster og personale
-
Rengøring af fælles kontaktpunkter
-
Håndhygiejne
-
Smitteforebyggelse i personalets egne lokaler
Læs mere om Arbejdstilsynets coronatilsyn på restauranter her.
Yderligere information?
Savner du mere information om smitteforebyggelse, har vi på siden her samlet relevante links til vejledninger og retningslinjer om Corona og arbejdsmiljø for service og turisme.
Siden opdateres løbende.
Mere info
|