Læs en web-version
BFA Service

5. september 2024

Ny, opdateret branchevejledning om frisørprodukter

Sådan beskytter I jer mod de skadelige påvirkninger fra frisørkosmetiske produkter

Der bliver brugt meget kemi i frisørfaget. Det er derfor vigtigt, at I som salon følger reglerne for brugen af kemiske produkter og beskytter jer tilstrækkelig mod de skadelige påvirkninger, der kan komme fra mange timers dagligt arbejde med alt fra shampoo til farver.  

Der er kommet nye retningslinjer for, hvordan man laver risikovurdering. Vi har i den forbindelse revideret vores branchevejledning om frisørprodukter, så den er opdateret med de nyeste regler. Vi har samtidigt benyttet lejligheden til at gøre vejledningen mobilvenlig, så I ikke behøver at downloade den og printe den ud, men kan åbne den og klikke rundt i den på mobilen. 

I vejledningen finder I bl.a.

- en oversigt over alle de mest almindelige typer frisørkosmetiske produkter, der bruges på frisørsaloner, og deres skadelige virkning på hud og luftveje;

- en gennemgang af de væsentligste arbejdsmiljømæssige påvirkninger af hud, slimhinder og lunger, som frisørkosmetiske produkter kan give;

- en vejledning til, hvordan I laver den lovpligtige kemiske risikovurdering, herunder et  skema til kemisk risikovurdering, som er tilpasset saloner og lige til at downloade og printe ud; 

- en beskrivelse af de vigtigste forebyggende tiltag, som I skal gennemføre, for at sikre, at arbejdet med de frisørkosmetiske produkter foregår fuldt forsvarligt. 

Vi håber, at I vil finde den nye, opdaterede vejledning nyttig, og at den vil hjælpe jer med at sikre, at de frisørkosmetiske produkter, I anvender, ikke går ud over helbredet på salonen. 

Med venlig hilsen,

BFA Service - Turisme.​

Vejledning

Følger du os på facebook eller LinkedIn?

Her er der bl.a. mulighed for at stille spørgsmål til kolleger fra andre arbejdspladser og specialister i arbejdsmiljø og udveksle erfaringer og viden om forebyggelse.

Facebook:
Besøg vores Facebook her.

Linkedin:
Besøg vores Linkedin her.

 

www.bfa-service.dk Send til en kollega Tilmeld nyhedsbrev
BFA Service - Turisme
er en del af Branchefællesskab for Arbejdsmiljø (BFA) transport, service-turisme og jord til bord.