Nyhedsbrev top  
 

Nyhedsbrev: Ny, verdensomspændende ISO-standard kan gavne arbejdsmiljøet i Danmark

29. august 2018

 
 

Ny, global ISO-standard kan fremme arbejdsmiljøarbejdet på danske arbejdspladser

 

Arbejdsmiljøarbejdet får nu forbedrede muligheder med en ny, global ISO-standard i arbejdsmiljøledelse. Den nye standard, der er verdens første af sin slags, kan nemlig integreres med andre ledelsessystemer og gøre det naturligt at tænke arbejdsmiljøledelse som en integreret del af det at drive en virksomhed.

 

En ISO-standard består af retningslinjer for processer og vejledning i god praksis, så virksomheder internt mellem afdelinger og på tværs af landegrænser og kulturer har en ens praksis.

 

ISO-standarden med nummeret 45001 hjælper virksomhedens ledelse med at afpasse sin strategiske indsats til en effektiv styring og kontinuerlig forbedring af arbejdsmiljøarbejdet.

 

Stort fingeraftryk med danske arbejdsmiljøværdier

Fremme af et sundere, psykisk arbejdsmiljø er et af de områder, som har fået en plads i den nye standard. Formanden for den internationale arbejdsgruppe, der har udviklet standarden, er dansk, og dette vigtige arbejdsmiljøområde set fra dansk synspunkt er ifølge Dansk Standard et særligt dansk fingeraftryk på standarden.

 

Standarden sætter også retningslinjer for at forbedre sikkerhed og sundhed og minimere risikoen for ulykker.

 

Større ledelsesfokus på arbejdsmiljøarbejde

Arbejdsmiljøarbejdet kan blive forbedret på de virksomheder, der vælger at benytte den nye ISO-standard. Det skyldes, at virksomhedens ledelse får et naturligt og skarpt fokus på arbejdsmiljø, der kan øge prioriteringen af arbejdsmiljøforhold i den samlede ledelse.

 

Virksomheder har også tidligere haft mulighed for at systematisere arbejdsmiljøarbejdet gennem den såkaldte OHSAS 18001-certificering, som dog har været af væsentlig mindre omfang og uden koblingen til ledelse.

 

Mere end 50 lande og organisationer på tværs af landegrænser, virksomhedstyper og typer af medarbejdere har deltaget i arbejdet med den nye standard.

 

Læs mere hos Videncenter for Arbejdsmiljø:

http://www.arbejdsmiljoviden.dk/nyt/nyheder/2018/april/17_den-forste-globale-standard-for-arbejdsmiljledelse-er-lanceret

 

Læs mere om ISO på: http://www.iso.org

 

 

Med venlig hilsen,

BFA Service - Turisme

 

 

 

Følger du os på facebook eller LinkedIn?

 

Her er der bl.a. mulighed for at stille spørgsmål til kolleger fra andre arbejdspladser og specialister i arbejdsmiljø og udveksle erfaringer og viden om forebyggelse.

 

Facebook:

Besøg vores Facebook her.

 

Linkedin:

Besøg vores Linkedin her.

 

 

 

Læs mere hos Videncenter for Arbejdsmiljø:

Den foerste globale standard for arbejdsmiljledelse er lanceret

 

Læs mere om ISO:

http://www.iso.org