Nyhedsbrev top  
 

Nyhedsbrev: Et godt arbejdsmiljø kræver Skills

18. januar 2018

 
 

Et godt arbejdsmiljø kræver Skills

 

D. 18. januar løber DM i Skills 2018 af stablen i Herning med deltagelse af unge fra hele landet, heriblandt kokke, tjenere og frisører. Det bliver tre intense dage, der ikke bare sætter fokus på den faglige dygtighed, men også på det gode arbejdsmiljø. Et godt godt arbejdsmiljø er nemlig en forudsætning for at få lov til at være med.

 

Arbejdsmiljø på Skills

Her kan du se, hvad Skills kræver af deltagerne, når det gælder sikkerhed:

 

  • "Deltagerne vil blive gjort opmærksomme på reglerne for arbejdssikkerhed og forebyggelse af ulykker og vil blive bedt om mundtligt at bekræfte, at han/hun føler sig bekendt med disse forhold."

  • "Alt maskineri og udstyr og sikkerhedsbeklædning skal opfylde kravene stillet af Arbejdstilsynet."

  • "Alle deltagere skal benytte personlige værnemidler efter Arbejdstilsynets regler."

  • "Deltagere skal holde deres arbejdsstation fri af forhindringer og gulvarealet frit for materialer og udstyr, inklusive alt hvad der kan forårsage, at deltagerne snubler, glider eller falder."

 

Kilde: Generelle Bestemmelser - skillsdenmark.dk

 

Et godt arbejdsmiljø er dog ikke blot et spørgsmål om at overholde Arbejdstilsynets regler.

 

Kroppen er dit vigtigste arbejdsredskab

Er du kok, frisør eller tjener, udgør kroppen dit allervigtigste arbejdsredskab, og hvis du ikke værner om kroppen, kan du hurtigt få problemer inden dit fag. Du kan fx få smerter i ryg eller skuldre eller udvikle eksem på hænderne. Det er derfor ikke nok at være fagligt dygtig. Du skal også have et godt arbejdsmiljø og vide, hvad du kan gøre for passe på dig selv. Og det kræver Skills.

 

Kig forbi Arbejdsmiljø-BAR i HAL F

For at sikre, at du kan få adgang til relevant viden om arbejdsmiljøet inden for dit fag, er vi med på Skills. Vi har igen i år vores egen stand, som vi deler med de andre branchefællesskaber for arbejdsmiljø (tidligere BAR’er) og Videncenter for Arbejdsmiljø. Standen hedder Arbejdsmiljø-BAR, findes i HAL F og har nummer 5100. Det er lige ved indgangen til hallen med den store scene (HAL E). Hvad enten du er elev, lærer eller kommer en virksomhed, håber vil, du vil kigge forbi og få en arbejdsmiljøsnak om, hvad der skal til. Og er det ikke nok, kan du altid besøge vores hjemmeside få vejledninger og gode råd.

 

På gensyn på Skills!

 

 

Med venlig hilsen,

Branchearbejdsmiljøudvalget Service - Turisme

 

Foto: Per Daugaard

 

 

 

Følger du os på facebook eller LinkedIn?

 

Her er der bl.a. mulighed for at stille spørgsmål til kolleger fra andre arbejdspladser og specialister i arbejdsmiljø og udveksle erfaringer og viden om forebyggelse.

 

Facebook:

Besøg vores Facebook her.

 

Linkedin:

Besøg vores Linkedin her.