Nyhedsbreve

Natarbejdere har krav helbredstjek

Når man arbejder i nattetimer, har man øget risiko for en række helbredsproblemer. Derfor skal arbejdsgiver tilbyde gratis helbredstjek regelmæssigt.

Forebyg ulykker på arbejdspladsen

Flere tilfældige hændelser på en arbejdsplads kan til sammen føre til en ulykke eller en nærved-ulykke. To nye film og arbejdsmateriale hjælper med forebyggelse.

Tema om stor arbejdsmængde og tidspres

Kombinationen af stor arbejdsmængde og tidspres kan skabe et dårligt arbejdsmiljø. Vi har samlet en række værktøjer og metoder i et stort tema, som ledelse, medarbejdere og arbejdsmiljøorganisation kan bruge til at forebygge problemer med.

Unge og arbejde med servering af alkohol – hvad må de i jobbet?

Unge under 18 år må som udgangspunkt ikke arbejde med at udskænke eller servere alkohol. Ja, faktisk må en del af dem slet ikke arbejde et lokale, hvor det sker. Men der er undtagelser. Og arbejdsgiveren har ansvaret for at passe på de unge imens. Vi har samlet regler og pligter.

Ses vi på torsdag på Folkemødet?

BFA Service – Turisme byder på arbejdsmiljøteater om sexchikane og oplæg om, hvordan man pudser tonen af på arbejdspladsen på årets Folkemøde.

Nye film: Tag dialogen om sexchikane

Åben dialog er en vigtig forudsætning for at forebygge sexchikane effektivt på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at få hul på snakken.

Mobning på programmet på Folkemødet 2017

Der er mobning på programmet på årets Folkemøde. Vi har inviteret arbejds- og organisationspsykolog Liv Starheim med på scenen i år, hvor hun med udgangspunkt i værktøjet og filmen “Ikke fordi det rager mig” vil give os et indblik i, hvordan man genkender mobning på arbejdspladsen, og debatere, hvad man som leder eller kollega kan gøre for at komme mobningen effektivt til livs.

Forbedret EASY går i luften den 17. juni

Den 17. juni lancerer Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Arbejdstilsynet en ny og forbedret udgave af EASY. EASY er det system, virksomhederne benytter til at anmelde arbejdsulykker.

Nye faktaark om nanomaterialer og sikkerhed

Center for Nanosikkerhed, Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet og Videncenter for Arbejdsmiljø har udarbejdet to nye faktaark om nanomaterialer, ét til virksomheden og ét til leverandører.

8 instruktionsfilm til forebyggelse

Det er arbejdsgivers ansvar at sikre, at medarbejderne har fået tilstrækkelig oplæring og instruktion og kan udføre deres arbejde uden risiko for at komme til skade. Men det kan gøres på mange måder.

Nyt navn, samme hjemmeside

“Branchearbejdsmiljørådet Service - Tjenesteydelser” er ved at skifte navn til “Branchearbejdsmiljøudvalget Service - Turisme”.

Forebyg ulykker med rim og tegninger

I den kommende tid vil vi løbende lægge postkort op på facebook og linkedin med tegninger og små rim om, hvad der sker, når man ikke forebygger ulykker. I fredags lagde vi det første op, og i dag kommer ét til.

Ny vejledning om opstilling af telte

Opstilling af telte kan byde på mange udfordringer, også når det gælder arbejdsmiljø: Bæring og løft, ensidige belastninger, arbejde i højden, brug af værktøj og maskiner, tidspres, uklare krav, varme og støj.

Arbejdsmiljøguide til nye ledere

Der kan være meget at forholde sig til som ny leder. Ikke mindst, når det gælder arbejdsmiljøet.

 

For at hjælpe nye ledere med at få et hurtigt overblik over deres ansvar og pligter, kan I benytte temasiden “Guide til et godt arbejdsmiljø”.

10 gode råd om arbejdsmiljø - i billeder!

Mange af os skal se det for rigtigt at forstå det. I hæftet “10 gode råd til vaskerier” har vi derfor taget konsekvensen og brugt billeder i stedet for lange beskrivelser.

Få styr på APV med APV Portalen

Store organisationer får ofte skræddersyet en digital løsning til APV, eller outsourcer opgaven. Men det er i princippet nok at have en PC. På APV Portalen apvportalen.dk finder du vores elektroniske APV-værktøj til servicevirksomheder.

Lær at håndtere vold og trusler

Vold og trusler burde ikke høre hjemme på en almindelig arbejdsplads. Alligevel er det en risiko, mange medarbejdere i serviceerhverv må leve med til hverdag.

Værktøjskasse til vellykket forandring og omstilling

Forandring fryder, siger man. Men forandringer sætter også det psykiske arbejdsmiljø under pres. En vellykket forandring og omstilling kræver derfor, at det psykiske arbejdsmiljø bliver tænkt med ind i processen lige fra begyndelsen.

Få bedre rengøring og styr på arbejdsmiljøet

Der er meget at hente for både rengøringsfirmaer og kunder ved at sætte fokus på rengøringsassistenters arbejdsmiljø. Kvalitet i arbejdet og godt arbejdsmiljø hænger nemlig sammen, og når man får mere af det ene, får man typisk også mere af det andet.

Mere MOST, mindre fravær

Hvad gør gode ledere helt konkret i hverdagen for at nedbringe sygefraværet blandt medarbejderne – eller fastholde et i forvejen lavt fravær?

Lad ikke tidspres gå ud over sundhed og trivsel

Gode intentioner bliver nemt sat over styr, når vi er under pres. For at forebygge muskel- og skeletbesvær effektivt, er det derfor også vigtigt at kigge på andre forhold, som fx tidspres.

Ses vi på Folkemødet på Bornholm?

Branchearbejdsmiljørådet for Service- og Tjenesteydelser er igen med på Folkemødet på Bornholm, som i år finder sted fra d.16.-19. juni.

Nye værktøjer/Temasider

Vi har på bar-service.dk netop lanceret en række temasider, som kan lette jeres arbejde med det gode arbejdsmiljø.

Guide til godt arbejdsmiljø

Som arbejdsgiver er du ansvarlig for at sikre dine medarbejdere et sikkert og sundt arbejdsmiljø, og som leder med personaleansvar vil det ofte være din opgave at varetage de opgaver, der følger med i den forbindelse.